GENEL BİLGİLER
Akademik Görev
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Kitap
1Emerging Food Authentication Methodologies Using GC/MS
ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, bozkurt fatih, KARASU SALİH, Yayın Evi:Springer, Cham, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 353, ISBN: 978-3-031-30287-9
2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
2Saffron
SAROĞLU ÖZNUR,BEKİROĞLU HATİCE,KARADAĞ AYŞE, Yayın Evi:Academic Press, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 332, ISBN: 9780128212196
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
Makale
1Effect of ethanolic extract of Cephalaria syriaca on dough rheological properties from different wheat flour blends: A comparative study with ascorbic acid
BEKİROĞLU HATİCE, AKMAN PERİHAN KÜBRA, Topçu ÖZnur, TÖRNÜK FATİH, MEMİŞ KARABUĞA SALİHA, uslu elif şeyma, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:International Society of Academicians, 2023
Ulusal Hakemli Copernicus Özgün Makale
2Nondestructive Metabolomic Fingerprinting: FTIR, NIR and Raman Spectroscopy in Food Screening
ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, ERARSLAN AZİME, Yayın Yeri:MDPI AG, 2023
Uluslararası Hakemli SCI Derleme Makale
3Rapid Sensing: Hand-Held and Portable FTIR Applications for On-Site Food Quality Control from Farm to Fork
ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, ERARSLAN AZİME, Yayın Yeri:MDPI AG, 2023
Uluslararası Hakemli SCI Derleme Makale
4Improvement of some techno-functional properties of aquafaba by pre-fermentation with Lactobacillus plantarum MA2
BEKİROĞLU HATİCE, Karimidastjerd Atefeh, ÖZMEN DUYGU, TOKER ÖMER SAİD, İNAN MEHMET, SAĞDIÇ OSMAN, DERTLİ ENES, Yayın Yeri:Elsevier BV, 2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
5Effects of Casein Hydrolysate Prepared with Savinase on the Quality of Bread Made by Frozen Dough
BEKİROĞLU HATİCE, ÖZÜLKÜ GÖRKEM, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:MDPI AG, 2023
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
6Characteristics of functional ice cream produced with probiotic Saccharomyces boulardii in combination with Lactobacillus rhamnosus GG
GÖKTAŞ HAMZA, Dikmen Hilal, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR, DERTLİ ENES, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:LWT-Food Science and Technology, 2022
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
7The effects of different protease treatments on the techno-functional, structural, and bioactive properties of bovine casein
BEKİROĞLU HATİCE, bozkurt fatih, KARADAĞ AYŞE, Ahhmed Abdulatef M., SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Preparative Biochemistry & Biotechnology, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
8In vitro bioaccessibility, antioxidant and antibacterial activities of three different safflower (Carthamus tinctorius L.) genotypes
ÖZKAN Kübra, BEKİROĞLU HATİCE, BAYRAM YÜKSEL, SAĞDIÇ OSMAN, ERBAŞ SABRİ, Yayın Yeri:Food Science and Technology, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
9Determination of rheological, melting and sensorial properties and volatile compounds of vegan ice cream produced with fresh and dried walnut milk
BEKİROĞLU HATİCE, GÖKTAŞ HAMZA, KARAİBRAHİM DİLA, bozkurt fatih, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:International Journal of Gastronomy and Food Science, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
10A detailed comparative investigation on structural, technofunctional and bioactive characteristics of protein concentrates from different common bean genotypes
KARAMAN KEVSER, BEKİROĞLU HATİCE, KAPLAN MAHMUT, ÇİFTÇİ BEYZA, YÜRÜRDURMAZ CENGİZ, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:International Journal of Biological Macromolecules, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
11Effect of different drying methods on the bioactive, microstructural, and in-vitro bioaccessibility of bioactive compounds of the pomegranate arils
ÖZAY ARANCIOĞLU İREM, BEKİROĞLU HATİCE, KARADAĞ AYŞE, SAROĞLU ÖZNUR, TEKİN ZEYNEP HAZAL, KARASU SALİH, Yayın Yeri:FapUNIFESP (SciELO), 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
12EFFECT OF USING RESISTANT STARCH ON GLYCEMIC INDEX AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF MILKY PUDDING
BEKİROĞLU HATİCE, kömürlü edanur, ÇEBİ NUR, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Latin American Applied Research - An international journal, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
13Technological and bioactive properties of wheat glutenin hydrolysates prepared with various commercial proteases
BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, Doğan Kübra, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:LWT, 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
14TC and MF leaves as natural alternatives.
Awad Nour, ÇAM MUSTAFA, BEKTAŞ SERAP, YETİM HASAN, Takeda Shiro, Sakata Ryoich, BEKİROĞLU HATİCE, Awen Farag, Ahhmed Abdulatef, Yayın Yeri:Fleischwirtschaft, 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
15Technological and bioactive properties of wheat glutenin hydrolysates prepared with various commercial proteases
BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, DOĞAN KÜBRA, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:LWT, 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
16Use of Principal Component Analysis and Cluster Analysis for Differentiation of Traditionally-Manufactured Vinegars Based on Phenolic and Volatile Profiles, and Antioxidant Activity
KARADAĞ AYŞE,BOZKURT FATİH,BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES, 2020
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
17The quality of ice cream samples made from buffalo milk
BEKİROĞLU HATİCE, ÖZDEMİR SALİH, Yayın Yeri:Food and Health, 2020
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
Bildiri
1Farklı Kurutma Yöntemlerinin Nar Tanelerinin Kuruma Kinetiği, Biyoaktif Bileşikleri, Mikroyapısı ve Fenolik İn-Vitro Biyoerişilebilirliği Üzerine Etkisi
ÖZAY ARANCIOĞLU İREM, KARASU SALİH, KARADAĞ AYŞE, SAROĞLU ÖZNUR, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, BEKİROĞLU HATİCE (24.12.2020 - ), Yayın Yeri:4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 24.12.2020
Uluslararası Tam metin bildiri
2Bioactive and functional properties of gliadin hydrolysates
BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, AKMAN PERİHAN KÜBRA, TEKLE ŞEFİK, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN (09.09.2021 - 11.09.2021), Yayın Yeri:BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, 09.09.2021
Uluslararası Özet bildiri
3Investigation of the effect of enzymatic hydrolysis on cytotoxic and antioxidant characters of casein
BEKİROĞLU HATİCE, SAĞDIÇ OSMAN, Doğan Kübra Feyza, bozkurt fatih (09.09.2021 - ), Yayın Yeri:BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, 09.09.2021
Ulusal Özet bildiri
4BIOACTIVE CHARACTERISTICS OF PEEL AND FRUIT OF MEDLAR (MESPILUS GERMANICA L.) EXTRACTED WITH DIFFERENT SOLVENTS
BEKİROĞLU HATİCE,KAYACAN SELMA,SAĞDIÇ OSMAN (02.05.2018 - 06.05.2018), Yayın Yeri:4th International Conference on Engineering and Natural Sciences, 02.05.2018
Uluslararası Özet bildiri
Eğitim Bilgileri
Yönetilen Tezler
Projeler
1Yoğurtta nişasta pektin ve un katkılarının tespitine yönelik Raman spektroskopisi ve kemometri temelli metot geliştirilmesi
SAĞDIÇ OSMAN, YAYLA ESRA, Doğan Canan, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor39780 [TÜRK LİRASI],15.04.2021 -
2Fındık Türü Kavurma Sıcaklığı ve Kavurma Süresinin Fındık Protein Profiline Etkisinin Araştırılması
SAĞDIÇ OSMAN, YAYLA ESRA, Doğan Canan, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor67.459,66 [TÜRK LİRASI],14.09.2021 -