Genel Bilgiler

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI/ Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği  

Bağlantılar

YÖK Akademik

Akademik Görev

2023
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 2023 – Güncel
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ  GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2016
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 2016 – Güncel
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ  GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Kitap

Toplam 2 kitap bulundu.
1

Emerging Food Authentication Methodologies Using GC/MS

ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, bozkurt fatih, KARASU SALİH Yayın Evi: Springer, Cham Basım Sayısı: 1 Sayfa Sayısı: 353 ISBN: 978-3-031-30287-9
2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
2

Saffron

SAROĞLU ÖZNUR,BEKİROĞLU HATİCE,KARADAĞ AYŞE Yayın Evi: Academic Press Basım Sayısı: 1 Sayfa Sayısı: 332 ISBN: 9780128212196
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)

Makale

Toplam 26 makale bulundu.
1

Technological quality, bioactive features, and glycemic index of gluten-free cakes formulated with lyophilized wild Prunus spinosa fruit

ÇAKIR ELİF,ÖZÜLKÜ GÖRKEM,BEKİROĞLU HATİCE,ARICI MUHAMMET,SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: Quality Assurance and Safety of Crops & Foods • 2024
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
2

Characterization of some physicochemical, textural, and antioxidant properties of muffins fortified with hydrolyzed whey protein

BEKİROĞLU HATİCE,KARAMAN SAFA,BOZKURT FATİH,SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: Food Science & Nutrition • 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
3

Effects of Drying Methods on Different Characteristics of Chokeberry

MUŞTU CEYLAN ÇİĞDEM,KAYACAN ÇAKMAKOĞLU SELMA,BEKİROĞLU HATİCE,YAMAN MUSTAFA,AKÇİÇEK ALİCAN,SAĞDIÇ OSMAN,KARASU SALİH Yayın Yeri: Journal of Scientific & Industrial Research • 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
4

Effect of Spirulina platensis on Textural, Sensory and Some Physicochemical Characteristics in Gluten-free Functional Biscuit Production

ÇAKIR ELİF,BEKİROĞLU HATİCE,Göker Buse,SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: Cukurova University, Agriculture Faculty • 2024
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
5

Use of chromatography, spectroscopy and chemometrics for evaluation of cold-pressed oils

Şanlı Suna,ÇEBİ NUR,BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: Journal of Food Composition and Analysis • 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
6

Innovative utilization of olive mill wastewater phenolics extracted by lecithin: spray-dried powders in cake formulations

KARADAĞ AYŞE,KAYACAN SELMA,BEKİROĞLU HATİCE,KARASU SALİH,ÖZER HAYRETTİN,SAĞDIÇ OSMAN,METİN YILDIRIM RUŞEN Yayın Yeri: Journal of Food Measurement and Characterization • 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
7

Production of bioactive peptides during yogurt fermentation, their extraction and functional characterization

KAYACAN ÇAKMAKOĞLU SELMA,DERE SEVDA,BEKİROĞLU HATİCE,BOZKURT FATİH,KARASU SALİH,DERTLİ ENES,SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: Food Bioscience • 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
8

Effects of Fish Skin Gelatin Hydrolysates Treated with Alcalase and Savinase on Frozen Dough and Bread Quality

TEKLE ŞEFİK,ÖZÜLKÜ GÖRKEM,BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: Foods • 2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
9

Effect of ethanolic extract of Cephalaria syriaca on dough rheological properties from different wheat flour blends: A comparative study with ascorbic acid

BEKİROĞLU HATİCE, AKMAN PERİHAN KÜBRA, Topçu ÖZnur, TÖRNÜK FATİH, MEMİŞ KARABUĞA SALİHA, uslu elif şeyma, SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: International Society of Academicians • 2023
Ulusal Hakemli Copernicus Özgün Makale
10

Nondestructive Metabolomic Fingerprinting: FTIR, NIR and Raman Spectroscopy in Food Screening

ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, ERARSLAN AZİME Yayın Yeri: MDPI AG • 2023
Uluslararası Hakemli SCI Derleme Makale
11

Rapid Sensing: Hand-Held and Portable FTIR Applications for On-Site Food Quality Control from Farm to Fork

ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, ERARSLAN AZİME Yayın Yeri: MDPI AG • 2023
Uluslararası Hakemli SCI Derleme Makale
12

Improvement of some techno-functional properties of aquafaba by pre-fermentation with Lactobacillus plantarum MA2

BEKİROĞLU HATİCE, Karimidastjerd Atefeh, ÖZMEN DUYGU, TOKER ÖMER SAİD, İNAN MEHMET, SAĞDIÇ OSMAN, DERTLİ ENES Yayın Yeri: Elsevier BV • 2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
13

Effects of Casein Hydrolysate Prepared with Savinase on the Quality of Bread Made by Frozen Dough

BEKİROĞLU HATİCE, ÖZÜLKÜ GÖRKEM, SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: MDPI AG • 2023
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
14

Effect of different drying methods on the bioactive, microstructural, and in-vitro bioaccessibility of bioactive compounds of the pomegranate arils

ÖZAY ARANCIOĞLU İREM, BEKİROĞLU HATİCE, KARADAĞ AYŞE, SAROĞLU ÖZNUR, TEKİN ZEYNEP HAZAL, KARASU SALİH Yayın Yeri: FapUNIFESP (SciELO) • 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
15

Characteristics of functional ice cream produced with probiotic Saccharomyces boulardii in combination with Lactobacillus rhamnosus GG

GÖKTAŞ HAMZA, Dikmen Hilal, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR, DERTLİ ENES, SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: LWT-Food Science and Technology • 2022
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
16

The effects of different protease treatments on the techno-functional, structural, and bioactive properties of bovine casein

BEKİROĞLU HATİCE, bozkurt fatih, KARADAĞ AYŞE, Ahhmed Abdulatef M., SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: Preparative Biochemistry & Biotechnology • 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
17

In vitro bioaccessibility, antioxidant and antibacterial activities of three different safflower (Carthamus tinctorius L.) genotypes

ÖZKAN Kübra, BEKİROĞLU HATİCE, BAYRAM YÜKSEL, SAĞDIÇ OSMAN, ERBAŞ SABRİ Yayın Yeri: Food Science and Technology • 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
18

Determination of rheological, melting and sensorial properties and volatile compounds of vegan ice cream produced with fresh and dried walnut milk

BEKİROĞLU HATİCE, GÖKTAŞ HAMZA, KARAİBRAHİM DİLA, bozkurt fatih, SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: International Journal of Gastronomy and Food Science • 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
19

A detailed comparative investigation on structural, technofunctional and bioactive characteristics of protein concentrates from different common bean genotypes

KARAMAN KEVSER, BEKİROĞLU HATİCE, KAPLAN MAHMUT, ÇİFTÇİ BEYZA, YÜRÜRDURMAZ CENGİZ, SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: International Journal of Biological Macromolecules • 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
20

EFFECT OF USING RESISTANT STARCH ON GLYCEMIC INDEX AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF MILKY PUDDING

BEKİROĞLU HATİCE, kömürlü edanur, ÇEBİ NUR, SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: Latin American Applied Research - An international journal • 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
21

Technological and bioactive properties of wheat glutenin hydrolysates prepared with various commercial proteases

BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, Doğan Kübra, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: LWT • 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
22

TC and MF leaves as natural alternatives.

Awad Nour, ÇAM MUSTAFA, BEKTAŞ SERAP, YETİM HASAN, Takeda Shiro, Sakata Ryoich, BEKİROĞLU HATİCE, Awen Farag, Ahhmed Abdulatef Yayın Yeri: Fleischwirtschaft • 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
23

Technological and bioactive properties of wheat glutenin hydrolysates prepared with various commercial proteases

BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, DOĞAN KÜBRA, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: LWT • 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
24

Use of Principal Component Analysis and Cluster Analysis for Differentiation of Traditionally-Manufactured Vinegars Based on Phenolic and Volatile Profiles, and Antioxidant Activity

KARADAĞ AYŞE,BOZKURT FATİH,BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES • 2020
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
25

The quality of ice cream samples made from buffalo milk

BEKİROĞLU HATİCE, ÖZDEMİR SALİH Yayın Yeri: Food and Health • 2020
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
26

Antimicrobial activity of different monofloral bee pollens against foodborne pathogens

BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN Yayın Yeri: Journal of Biotechnology • 2018
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale

Bildiri

Toplam 7 bildiri bulundu.
1

IMPROVING THE TECHNOLOGICAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF CASEIN PROTEINS USING VARIOUS PROTEASES

SAĞDIÇ OSMAN,BEKİROĞLU HATİCE 25.04.2024 - 26.04.2024 Yayın Yeri: I International Scientific and Technical Conference “Modern Problems of Macromolecular Compounds Technology
Uluslararası Özet bildiri
2

Farklı Kurutma Yöntemlerinin Nar Tanelerinin Kuruma Kinetiği, Biyoaktif Bileşikleri, Mikroyapısı ve Fenolik İn-Vitro Biyoerişilebilirliği Üzerine Etkisi

ÖZAY ARANCIOĞLU İREM, KARASU SALİH, KARADAĞ AYŞE, SAROĞLU ÖZNUR, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, BEKİROĞLU HATİCE 24.12.2020 Yayın Yeri: 4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi
Uluslararası Tam metin bildiri
3

Development of Chickpea Milk and Citrus Fiber-Based Ice Cream: A Comparative Study with CowMilk Ice Cream

Karaibrahim Dila,BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN 16.05.2024 Yayın Yeri: International Food Innovation and Sustainability Congress (IFIS-2024).
Uluslararası Özet bildiri
4

Investigation of the effect of enzymatic hydrolysis on cytotoxic and antioxidant characters of casein

BEKİROĞLU HATİCE, SAĞDIÇ OSMAN, Doğan Kübra Feyza, bozkurt fatih 09.09.2021 Yayın Yeri: BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi
Uluslararası Özet bildiri
5

Bioactive and functional properties of gliadin hydrolysates

BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, AKMAN PERİHAN KÜBRA, TEKLE ŞEFİK, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN 09.09.2021 - 11.09.2021 Yayın Yeri: BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi
Uluslararası Özet bildiri
6

Production of Functional Cracker Enriched With Dietary Fiber With Added Oleaster Flour

Demir Düşkün Beyzanur,TÖRNÜK FATİH,AKMAN PERİHAN KÜBRA,BEKİROĞLU HATİCE 06.04.2024 Yayın Yeri: ASES VIII. Internatıonal Health, Engineering And Sciences Conference
Uluslararası Özet bildiri
7

BIOACTIVE CHARACTERISTICS OF PEEL AND FRUIT OF MEDLAR (MESPILUS GERMANICA L.) EXTRACTED WITH DIFFERENT SOLVENTS

BEKİROĞLU HATİCE,KAYACAN SELMA,SAĞDIÇ OSMAN 02.05.2018 - 06.05.2018 Yayın Yeri: 4th International Conference on Engineering and Natural Sciences
Uluslararası Özet bildiri

Eğitim Bilgileri

2016
Doktora 2016 – 2023
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

2011
Yüksek Lisans 2011 – 2014
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez: Manda sütünden yapılan dondurma örneklerinin kalitesi

2003
Lisans 2003 – 2008
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Yönetilen Tezler

Toplam 3 tez bulundu.
1

Isırgan tohumundan protein izolasyonu ve enzimatik hidrolizle tekno-fonksiyonel peptit üretimi ve karakterizasyonu

SEVGİ YILMAZ 2025
Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
2

Peynir altı suyu proteini ve tropik meyveunlarıyla zenginleştirilmiş yağ oranı azaltılmış mayonez üretimi

MUHAMMED ŞAHİN 2025
İstanbul Aydın Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
3

Vegan nohut sütü dondurmasının özelliklerinin geliştirilmesinde prebiyotik turunçgil lifi kullanımı

DİLA KARAİBRAHİM 2024
Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

Projeler

Toplam 8 proje bulundu.
1

Farklı Maya Cinslerinden EPS Üretimi, Üretilen EPS’lerin Teknofonksiyonel, Antioksidan ve Prebiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi

SAĞDIÇ OSMAN, AĞAN CANSU, BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, GÖKTAŞ HAMZA, 20.03.2024
-Tübitak 1002 Devam Ediyor
2

Endüstriyel Gıda Atıklarından Elde Edilen Proteinlerin Yüksek Gerilim Uygulamasıyla Modifiye Edilerek Model Gıdalarda Kullanım Olanaklarının Araştırılması

ARIKAN OKTAY, KARAMAN SAFA, ÖZMEN DUYGU, KARASU SALİH, TOKER ÖMER SAİD, 18.05.2023
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor
3

Keklerin antioksidanlarca zengin bileşenlerle zenginleştirilmesine farklı kek formülasyonlarının etkisi

BEKİROĞLU HATİCE, Birkan Müberra, ÖZÜLKÜ GÖRKEM, 17.07.2024
ARAŞTIRMA PROJESİ Devam Ediyor
4

Tarhana Fermantasyonunda Protein Fraksiyonunun Değişimi ve Biyoaktif Özelliklerin Belirlenmesi (TÜBİTAK 1001) (Proje No:123O453)

DEMİRGÜL FURKAN, SAĞLAM KÜBRA, ELMAS LEVENT, BEKİROĞLU HATİCE, ŞİMŞEK ÖMER, 15.10.2023
-Tübitak 1001 Devam Ediyor 1.250.000 TÜRK LİRASI
5

Yoğurtta nişasta pektin ve un katkılarının tespitine yönelik Raman spektroskopisi ve kemometri temelli metot geliştirilmesi

SAĞDIÇ OSMAN, YAYLA ESRA, Doğan Canan, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR, 15.04.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor 39780 TÜRK LİRASI
6

Fındık Türü Kavurma Sıcaklığı ve Kavurma Süresinin Fındık Protein Profiline Etkisinin Araştırılması

SAĞDIÇ OSMAN, YAYLA ESRA, Doğan Canan, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR, 14.09.2021
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor 67.459,66 TÜRK LİRASI
7

Yeni Nesil Bir Probiyotiğin Kültüre Edilmesi Çerçevesinde Klasik Probiyotikler İle Geliştirilme Stratejisi ve Özgün Gıda Uygulamaları

ARICI MUHAMMET, BEKİROĞLU HATİCE, KAYACAN ÇAKMAKOĞLU SELMA, TOKER ÖMER SAİD, DERTLİ ENES, SAĞDIÇ OSMAN, 10.04.2023
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor
8

Enzim ve Yoğurt Bakterileri Kullanılarak Kazein Proteninin Hidrolizasyonu ve Oluşan Peptitlerin Teknofonksiyonel ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi

BEKİROĞLU HATİCE, KAYACAN ÇAKMAKOĞLU SELMA, YÜKSEL TUĞBA NURCAN, SAĞDIÇ OSMAN, 08.08.2021 - 18.01.2023
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı

İdari Görev