GENEL BİLGİLER

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI/ Mühendislik Temel Alanı  Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Süt Teknolojisi,Gıda Bilimi,Gıda Teknolojileri

Bağlantılar

şırnak üniversitesi

Akademik Görev

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

2016-
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ  GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Kitap

1Emerging Food Authentication Methodologies Using GC/MS

ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, bozkurt fatih, KARASU SALİH, Yayın Evi:Springer, Cham, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 353, ISBN: 978-3-031-30287-9

2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)


2Saffron

SAROĞLU ÖZNUR,BEKİROĞLU HATİCE,KARADAĞ AYŞE, Yayın Evi:Academic Press, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 332, ISBN: 9780128212196

2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)


Makale

1Effect of ethanolic extract of Cephalaria syriaca on dough rheological properties from different wheat flour blends: A comparative study with ascorbic acid

BEKİROĞLU HATİCE, AKMAN PERİHAN KÜBRA, Topçu ÖZnur, TÖRNÜK FATİH, MEMİŞ KARABUĞA SALİHA, uslu elif şeyma, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:International Society of Academicians, 2023

Ulusal Hakemli  Copernicus  Özgün Makale


2Nondestructive Metabolomic Fingerprinting: FTIR, NIR and Raman Spectroscopy in Food Screening

ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, ERARSLAN AZİME, Yayın Yeri:MDPI AG, 2023

Uluslararası Hakemli  SCI  Derleme Makale


3Rapid Sensing: Hand-Held and Portable FTIR Applications for On-Site Food Quality Control from Farm to Fork

ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, ERARSLAN AZİME, Yayın Yeri:MDPI AG, 2023

Uluslararası Hakemli  SCI  Derleme Makale


4Improvement of some techno-functional properties of aquafaba by pre-fermentation with Lactobacillus plantarum MA2

BEKİROĞLU HATİCE, Karimidastjerd Atefeh, ÖZMEN DUYGU, TOKER ÖMER SAİD, İNAN MEHMET, SAĞDIÇ OSMAN, DERTLİ ENES, Yayın Yeri:Elsevier BV, 2023

Uluslararası Hakemli  SCI-Expanded  Özgün Makale


5Effects of Casein Hydrolysate Prepared with Savinase on the Quality of Bread Made by Frozen Dough

BEKİROĞLU HATİCE, ÖZÜLKÜ GÖRKEM, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:MDPI AG, 2023

Uluslararası Hakemli  SCI  Özgün Makale


6Characteristics of functional ice cream produced with probiotic Saccharomyces boulardii in combination with Lactobacillus rhamnosus GG

GÖKTAŞ HAMZA, Dikmen Hilal, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR, DERTLİ ENES, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:LWT-Food Science and Technology, 2022

Uluslararası Hakemli  SCI  Özgün Makale


7The effects of different protease treatments on the techno-functional, structural, and bioactive properties of bovine casein

BEKİROĞLU HATİCE, bozkurt fatih, KARADAĞ AYŞE, Ahhmed Abdulatef M., SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Preparative Biochemistry & Biotechnology, 2022

Uluslararası Hakemli  SCI-Expanded  Özgün Makale


8In vitro bioaccessibility, antioxidant and antibacterial activities of three different safflower (Carthamus tinctorius L.) genotypes

ÖZKAN Kübra, BEKİROĞLU HATİCE, BAYRAM YÜKSEL, SAĞDIÇ OSMAN, ERBAŞ SABRİ, Yayın Yeri:Food Science and Technology, 2022

Uluslararası Hakemli  SCI-Expanded  Özgün Makale


9Determination of rheological, melting and sensorial properties and volatile compounds of vegan ice cream produced with fresh and dried walnut milk

BEKİROĞLU HATİCE, GÖKTAŞ HAMZA, KARAİBRAHİM DİLA, bozkurt fatih, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:International Journal of Gastronomy and Food Science, 2022

Uluslararası Hakemli  SCI-Expanded  Özgün Makale


10A detailed comparative investigation on structural, technofunctional and bioactive characteristics of protein concentrates from different common bean genotypes

KARAMAN KEVSER, BEKİROĞLU HATİCE, KAPLAN MAHMUT, ÇİFTÇİ BEYZA, YÜRÜRDURMAZ CENGİZ, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:International Journal of Biological Macromolecules, 2022

Uluslararası Hakemli  SCI-Expanded  Özgün Makale


11Effect of different drying methods on the bioactive, microstructural, and in-vitro bioaccessibility of bioactive compounds of the pomegranate arils

ÖZAY ARANCIOĞLU İREM, BEKİROĞLU HATİCE, KARADAĞ AYŞE, SAROĞLU ÖZNUR, TEKİN ZEYNEP HAZAL, KARASU SALİH, Yayın Yeri:FapUNIFESP (SciELO), 2022

Uluslararası Hakemli  SCI-Expanded  Özgün Makale


12EFFECT OF USING RESISTANT STARCH ON GLYCEMIC INDEX AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF MILKY PUDDING

BEKİROĞLU HATİCE, kömürlü edanur, ÇEBİ NUR, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Latin American Applied Research - An international journal, 2022

Uluslararası Hakemli  SCI-Expanded  Özgün Makale


13Technological and bioactive properties of wheat glutenin hydrolysates prepared with various commercial proteases

BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, Doğan Kübra, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:LWT, 2021

Uluslararası Hakemli  SCI-Expanded  Özgün Makale


14TC and MF leaves as natural alternatives.

Awad Nour, ÇAM MUSTAFA, BEKTAŞ SERAP, YETİM HASAN, Takeda Shiro, Sakata Ryoich, BEKİROĞLU HATİCE, Awen Farag, Ahhmed Abdulatef, Yayın Yeri:Fleischwirtschaft, 2021

Uluslararası Hakemli  SCI-Expanded  Özgün Makale


15Technological and bioactive properties of wheat glutenin hydrolysates prepared with various commercial proteases

BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, DOĞAN KÜBRA, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:LWT, 2021

Uluslararası Hakemli  SCI-Expanded  Özgün Makale


16Use of Principal Component Analysis and Cluster Analysis for Differentiation of Traditionally-Manufactured Vinegars Based on Phenolic and Volatile Profiles, and Antioxidant Activity

KARADAĞ AYŞE,BOZKURT FATİH,BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES, 2020

Uluslararası Hakemli  SCI  Özgün Makale


17The quality of ice cream samples made from buffalo milk

BEKİROĞLU HATİCE, ÖZDEMİR SALİH, Yayın Yeri:Food and Health, 2020

Uluslararası Hakemli  TR DİZİN  Özgün Makale


Bildiri

1Farklı Kurutma Yöntemlerinin Nar Tanelerinin Kuruma Kinetiği, Biyoaktif Bileşikleri, Mikroyapısı ve Fenolik İn-Vitro Biyoerişilebilirliği Üzerine Etkisi

ÖZAY ARANCIOĞLU İREM, KARASU SALİH, KARADAĞ AYŞE, SAROĞLU ÖZNUR, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, BEKİROĞLU HATİCE (24.12.2020  -  ), Yayın Yeri:4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 24.12.2020

Uluslararası Tam metin bildiri


2Bioactive and functional properties of gliadin hydrolysates

BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, AKMAN PERİHAN KÜBRA, TEKLE ŞEFİK, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN (09.09.2021  -  11.09.2021), Yayın Yeri:BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, 09.09.2021

Uluslararası Özet bildiri


3Investigation of the effect of enzymatic hydrolysis on cytotoxic and antioxidant characters of casein

BEKİROĞLU HATİCE, SAĞDIÇ OSMAN, Doğan Kübra Feyza, bozkurt fatih (09.09.2021  -  ), Yayın Yeri:BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, 09.09.2021

Ulusal Özet bildiri


4BIOACTIVE CHARACTERISTICS OF PEEL AND FRUIT OF MEDLAR (MESPILUS GERMANICA L.) EXTRACTED WITH DIFFERENT SOLVENTS

BEKİROĞLU HATİCE,KAYACAN SELMA,SAĞDIÇ OSMAN (02.05.2018  -  06.05.2018), Yayın Yeri:4th International Conference on Engineering and Natural Sciences, 02.05.2018

Uluslararası Özet bildiri


Eğitim Bilgileri

Yönetilen Tezler

Projeler

1Yoğurtta nişasta pektin ve un katkılarının tespitine yönelik Raman spektroskopisi ve kemometri temelli metot geliştirilmesi

SAĞDIÇ OSMAN, YAYLA ESRA, Doğan Canan, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor39780 [TÜRK LİRASI],15.04.2021 -


2Fındık Türü Kavurma Sıcaklığı ve Kavurma Süresinin Fındık Protein Profiline Etkisinin Araştırılması

SAĞDIÇ OSMAN, YAYLA ESRA, Doğan Canan, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR,

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor67.459,66 [TÜRK LİRASI],14.09.2021 -


İdari Görev