GENEL BİLGİLER
Akademik Görev
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Kitap
1Emerging Food Authentication Methodologies Using GC/MS
ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, bozkurt fatih, KARASU SALİH, Yayın Evi:Springer, Cham, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 353, ISBN: 978-3-031-30287-9
2023 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
2Saffron
SAROĞLU ÖZNUR,BEKİROĞLU HATİCE,KARADAĞ AYŞE, Yayın Evi:Academic Press, Basım Sayısı:1, Sayfa Sayısı: 332, ISBN: 9780128212196
2021 Bilimsel Kitap Bölüm(ler)
Makale
1Technological quality, bioactive features, and glycemic index of gluten-free cakes formulated with lyophilized wild Prunus spinosa fruit
ÇAKIR ELİF,ÖZÜLKÜ GÖRKEM,BEKİROĞLU HATİCE,ARICI MUHAMMET,SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 2024
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
2Characterization of some physicochemical, textural, and antioxidant properties of muffins fortified with hydrolyzed whey protein
BEKİROĞLU HATİCE,KARAMAN SAFA,BOZKURT FATİH,SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Food Science & Nutrition, 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
3Effects of Drying Methods on Different Characteristics of Chokeberry
MUŞTU CEYLAN ÇİĞDEM,KAYACAN ÇAKMAKOĞLU SELMA,BEKİROĞLU HATİCE,YAMAN MUSTAFA,AKÇİÇEK ALİCAN,SAĞDIÇ OSMAN,KARASU SALİH, Yayın Yeri:Journal of Scientific & Industrial Research, 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
4Effect of Spirulina platensis on Textural, Sensory and Some Physicochemical Characteristics in Gluten-free Functional Biscuit Production
ÇAKIR ELİF,BEKİROĞLU HATİCE,Göker Buse,SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Cukurova University, Agriculture Faculty, 2024
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
5Use of chromatography, spectroscopy and chemometrics for evaluation of cold-pressed oils
Şanlı Suna,ÇEBİ NUR,BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Journal of Food Composition and Analysis, 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
6Innovative utilization of olive mill wastewater phenolics extracted by lecithin: spray-dried powders in cake formulations
KARADAĞ AYŞE,KAYACAN SELMA,BEKİROĞLU HATİCE,KARASU SALİH,ÖZER HAYRETTİN,SAĞDIÇ OSMAN,METİN YILDIRIM RUŞEN, Yayın Yeri:Journal of Food Measurement and Characterization, 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
7Production of bioactive peptides during yogurt fermentation, their extraction and functional characterization
KAYACAN ÇAKMAKOĞLU SELMA,DERE SEVDA,BEKİROĞLU HATİCE,BOZKURT FATİH,KARASU SALİH,DERTLİ ENES,SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Food Bioscience, 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
8Effects of Fish Skin Gelatin Hydrolysates Treated with Alcalase and Savinase on Frozen Dough and Bread Quality
TEKLE ŞEFİK,ÖZÜLKÜ GÖRKEM,BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Foods, 2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
9Effect of ethanolic extract of Cephalaria syriaca on dough rheological properties from different wheat flour blends: A comparative study with ascorbic acid
BEKİROĞLU HATİCE, AKMAN PERİHAN KÜBRA, Topçu ÖZnur, TÖRNÜK FATİH, MEMİŞ KARABUĞA SALİHA, uslu elif şeyma, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:International Society of Academicians, 2023
Ulusal Hakemli Copernicus Özgün Makale
10Nondestructive Metabolomic Fingerprinting: FTIR, NIR and Raman Spectroscopy in Food Screening
ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, ERARSLAN AZİME, Yayın Yeri:MDPI AG, 2023
Uluslararası Hakemli SCI Derleme Makale
11Rapid Sensing: Hand-Held and Portable FTIR Applications for On-Site Food Quality Control from Farm to Fork
ÇEBİ NUR, BEKİROĞLU HATİCE, ERARSLAN AZİME, Yayın Yeri:MDPI AG, 2023
Uluslararası Hakemli SCI Derleme Makale
12Improvement of some techno-functional properties of aquafaba by pre-fermentation with Lactobacillus plantarum MA2
BEKİROĞLU HATİCE, Karimidastjerd Atefeh, ÖZMEN DUYGU, TOKER ÖMER SAİD, İNAN MEHMET, SAĞDIÇ OSMAN, DERTLİ ENES, Yayın Yeri:Elsevier BV, 2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
13Effects of Casein Hydrolysate Prepared with Savinase on the Quality of Bread Made by Frozen Dough
BEKİROĞLU HATİCE, ÖZÜLKÜ GÖRKEM, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:MDPI AG, 2023
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
14Effect of different drying methods on the bioactive, microstructural, and in-vitro bioaccessibility of bioactive compounds of the pomegranate arils
ÖZAY ARANCIOĞLU İREM, BEKİROĞLU HATİCE, KARADAĞ AYŞE, SAROĞLU ÖZNUR, TEKİN ZEYNEP HAZAL, KARASU SALİH, Yayın Yeri:FapUNIFESP (SciELO), 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
15Characteristics of functional ice cream produced with probiotic Saccharomyces boulardii in combination with Lactobacillus rhamnosus GG
GÖKTAŞ HAMZA, Dikmen Hilal, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR, DERTLİ ENES, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:LWT-Food Science and Technology, 2022
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
16The effects of different protease treatments on the techno-functional, structural, and bioactive properties of bovine casein
BEKİROĞLU HATİCE, bozkurt fatih, KARADAĞ AYŞE, Ahhmed Abdulatef M., SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Preparative Biochemistry & Biotechnology, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
17In vitro bioaccessibility, antioxidant and antibacterial activities of three different safflower (Carthamus tinctorius L.) genotypes
ÖZKAN Kübra, BEKİROĞLU HATİCE, BAYRAM YÜKSEL, SAĞDIÇ OSMAN, ERBAŞ SABRİ, Yayın Yeri:Food Science and Technology, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
18Determination of rheological, melting and sensorial properties and volatile compounds of vegan ice cream produced with fresh and dried walnut milk
BEKİROĞLU HATİCE, GÖKTAŞ HAMZA, KARAİBRAHİM DİLA, bozkurt fatih, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:International Journal of Gastronomy and Food Science, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
19A detailed comparative investigation on structural, technofunctional and bioactive characteristics of protein concentrates from different common bean genotypes
KARAMAN KEVSER, BEKİROĞLU HATİCE, KAPLAN MAHMUT, ÇİFTÇİ BEYZA, YÜRÜRDURMAZ CENGİZ, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:International Journal of Biological Macromolecules, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
20EFFECT OF USING RESISTANT STARCH ON GLYCEMIC INDEX AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF MILKY PUDDING
BEKİROĞLU HATİCE, kömürlü edanur, ÇEBİ NUR, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Latin American Applied Research - An international journal, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
21Technological and bioactive properties of wheat glutenin hydrolysates prepared with various commercial proteases
BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, Doğan Kübra, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:LWT, 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
22TC and MF leaves as natural alternatives.
Awad Nour, ÇAM MUSTAFA, BEKTAŞ SERAP, YETİM HASAN, Takeda Shiro, Sakata Ryoich, BEKİROĞLU HATİCE, Awen Farag, Ahhmed Abdulatef, Yayın Yeri:Fleischwirtschaft, 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
23Technological and bioactive properties of wheat glutenin hydrolysates prepared with various commercial proteases
BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, DOĞAN KÜBRA, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:LWT, 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
24Use of Principal Component Analysis and Cluster Analysis for Differentiation of Traditionally-Manufactured Vinegars Based on Phenolic and Volatile Profiles, and Antioxidant Activity
KARADAĞ AYŞE,BOZKURT FATİH,BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES, 2020
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
25The quality of ice cream samples made from buffalo milk
BEKİROĞLU HATİCE, ÖZDEMİR SALİH, Yayın Yeri:Food and Health, 2020
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
26Antimicrobial activity of different monofloral bee pollens against foodborne pathogens
BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN, Yayın Yeri:Journal of Biotechnology, 2018
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
Bildiri
1IMPROVING THE TECHNOLOGICAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF CASEIN PROTEINS USING VARIOUS PROTEASES
SAĞDIÇ OSMAN,BEKİROĞLU HATİCE (25.04.2024 - 26.04.2024), Yayın Yeri:I International Scientific and Technical Conference “Modern Problems of Macromolecular Compounds Technology, 25.04.2024
Uluslararası Özet bildiri
2Farklı Kurutma Yöntemlerinin Nar Tanelerinin Kuruma Kinetiği, Biyoaktif Bileşikleri, Mikroyapısı ve Fenolik İn-Vitro Biyoerişilebilirliği Üzerine Etkisi
ÖZAY ARANCIOĞLU İREM, KARASU SALİH, KARADAĞ AYŞE, SAROĞLU ÖZNUR, TEKİN ÇAKMAK ZEYNEP HAZAL, BEKİROĞLU HATİCE (24.12.2020 - ), Yayın Yeri:4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, 24.12.2020
Uluslararası Tam metin bildiri
3Development of Chickpea Milk and Citrus Fiber-Based Ice Cream: A Comparative Study with CowMilk Ice Cream
Karaibrahim Dila,BEKİROĞLU HATİCE,SAĞDIÇ OSMAN (16.05.2024 - ), Yayın Yeri:International Food Innovation and Sustainability Congress (IFIS-2024)., 16.05.2024
Uluslararası Özet bildiri
4Investigation of the effect of enzymatic hydrolysis on cytotoxic and antioxidant characters of casein
BEKİROĞLU HATİCE, SAĞDIÇ OSMAN, Doğan Kübra Feyza, bozkurt fatih (09.09.2021 - ), Yayın Yeri:BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, 09.09.2021
Uluslararası Özet bildiri
5Bioactive and functional properties of gliadin hydrolysates
BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, AKMAN PERİHAN KÜBRA, TEKLE ŞEFİK, KARASU SALİH, SAĞDIÇ OSMAN (09.09.2021 - 11.09.2021), Yayın Yeri:BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, 09.09.2021
Uluslararası Özet bildiri
6Production of Functional Cracker Enriched With Dietary Fiber With Added Oleaster Flour
Demir Düşkün Beyzanur,TÖRNÜK FATİH,AKMAN PERİHAN KÜBRA,BEKİROĞLU HATİCE (06.04.2024 - ), Yayın Yeri:ASES VIII. Internatıonal Health, Engineering And Sciences Conference, 06.04.2024
Uluslararası Özet bildiri
7BIOACTIVE CHARACTERISTICS OF PEEL AND FRUIT OF MEDLAR (MESPILUS GERMANICA L.) EXTRACTED WITH DIFFERENT SOLVENTS
BEKİROĞLU HATİCE,KAYACAN SELMA,SAĞDIÇ OSMAN (02.05.2018 - 06.05.2018), Yayın Yeri:4th International Conference on Engineering and Natural Sciences, 02.05.2018
Uluslararası Özet bildiri
Eğitim Bilgileri
Doktora
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez :
Yüksek Lisans
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez : Manda sütünden yapılan dondurma örneklerinin kalitesi
Lisans
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez :
Yönetilen Tezler
SEVGİ YILMAZ , 2025
Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
2Vegan nohut sütü dondurmasının özelliklerinin geliştirilmesinde prebiyotik turunçgil lifi kullanımı
DİLA KARAİBRAHİM , 2024
Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Projeler
1Farklı Maya Cinslerinden EPS Üretimi, Üretilen EPS’lerin Teknofonksiyonel, Antioksidan ve Prebiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi
SAĞDIÇ OSMAN, AĞAN CANSU, BOZKURT FATİH, BEKİROĞLU HATİCE, GÖKTAŞ HAMZA,
-Tübitak 1002 Devam Ediyor [],20.03.2024 -
2Endüstriyel Gıda Atıklarından Elde Edilen Proteinlerin Yüksek Gerilim Uygulamasıyla Modifiye Edilerek Model Gıdalarda Kullanım Olanaklarının Araştırılması
ARIKAN OKTAY, KARAMAN SAFA, ÖZMEN DUYGU, KARASU SALİH, TOKER ÖMER SAİD,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor [],18.05.2023 -
3Keklerin antioksidanlarca zengin bileşenlerle zenginleştirilmesine farklı kek formülasyonlarının etkisi
BEKİROĞLU HATİCE, Birkan Müberra, ÖZÜLKÜ GÖRKEM,
ARAŞTIRMA PROJESİ Devam Ediyor [],17.07.2024 -
4Tarhana Fermantasyonunda Protein Fraksiyonunun Değişimi ve Biyoaktif Özelliklerin Belirlenmesi (TÜBİTAK 1001) (Proje No:123O453)
DEMİRGÜL FURKAN, SAĞLAM KÜBRA, ELMAS LEVENT, BEKİROĞLU HATİCE, ŞİMŞEK ÖMER,
-Tübitak 1001 Devam Ediyor1.250.000 [TÜRK LİRASI],15.10.2023 -
5Yoğurtta nişasta pektin ve un katkılarının tespitine yönelik Raman spektroskopisi ve kemometri temelli metot geliştirilmesi
SAĞDIÇ OSMAN, YAYLA ESRA, Doğan Canan, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor39780 [TÜRK LİRASI],15.04.2021 -
6Fındık Türü Kavurma Sıcaklığı ve Kavurma Süresinin Fındık Protein Profiline Etkisinin Araştırılması
SAĞDIÇ OSMAN, YAYLA ESRA, Doğan Canan, BEKİROĞLU HATİCE, ÇEBİ NUR,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor67.459,66 [TÜRK LİRASI],14.09.2021 -
7Yeni Nesil Bir Probiyotiğin Kültüre Edilmesi Çerçevesinde Klasik Probiyotikler İle Geliştirilme Stratejisi ve Özgün Gıda Uygulamaları
ARICI MUHAMMET, BEKİROĞLU HATİCE, KAYACAN ÇAKMAKOĞLU SELMA, TOKER ÖMER SAİD, DERTLİ ENES, SAĞDIÇ OSMAN,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor [],10.04.2023 -
8Enzim ve Yoğurt Bakterileri Kullanılarak Kazein Proteninin Hidrolizasyonu ve Oluşan Peptitlerin Teknofonksiyonel ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
BEKİROĞLU HATİCE, KAYACAN ÇAKMAKOĞLU SELMA, YÜKSEL TUĞBA NURCAN, SAĞDIÇ OSMAN,
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı [],08.08.2021 - 18.01.2023