Yeni Kayıt Yapan Öğrencilerin Muafiyet İşlemleri İle İlgili Duyuru

Fakültemize yeni kayıt yapan öğrencilerin Üniversitemiz Önlisans Ve Lisans Eğitim- Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği’nin “Yeni kayıtlarda ders muafiyeti” başlıklı 38. Maddesine göre yapması gereken işlemler ile dilekçe örneği aşağıda gösterilmiştir.

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

 

Yeni kayıtlarda ders muafiyeti

 MADDE 38 – (1) Üniversitelerin fakülte/yüksekokul veya meslek yüksekokulu programlarına bir süre devam ettikten veya bu programlardan mezun olduktan sonra üniversite giriş sınavına girerek Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler daha önce kayıtlı bulundukları yükseköğretim kurumunda başarmış oldukları dersler için eğitim-öğretimin başlamasından itibaren en geç iki hafta içinde muafiyet talebinde bulunabilirler. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler herhangi bir muafiyet talebinde bulunmazlarsa, kaydoldukları birimin tüm eğitim-öğretiminden sorumlu olurlar.

(2) Öğrencinin yeni kayıt olduğu birimin yönetim kurulu, muafiyet talebinde bulunan öğrencinin daha önce almış olduğu dersleri ilgili bölümün görüşünü de alarak değerlendirir ve hangi derslerden muaf olacağını belirler.

(3) Öğrencinin her yarıyılda 30 AKTS ders seçeceği varsayılarak muaf sayılan derslerin tekabül ettiği yarıyıl/yıl sayısı hesaplanır ve öğrencinin intibak ettirileceği yarıyıl/yıl (başlayacağı sınıf) belirlenir. Bu süre azami süreden düşülür ve öğrenci programın kalan derslerini kalan zaman içerisinde tamamlar. Alınan karar aynı zamanda öğrenciye tebliğ edilir.

(4) İntibak ettirilen bir öğrenci, intibak ettirildiği yarıyıldan önceki yarıyıllara ait olan muaf olmadığı dersleri öncelikle tamamlamak zorundadır.

(5) Öğrenci, ilgili yönetim kurulunca muaf tutulduğu derslerin yerine, bulunduğu yarıyıl/yılın toplam AKTS saat miktarını geçmeyecek ölçüde, bir üst yarıyıldan/yıldan ders alabilir.

 (6) Öğrenci muaf olduğu dersleri not yükseltmek amacıyla tekrar alabilir.

(7) Bu Yönetmelikte belirtilmeyen hususlarda Senato kararları uygulanır.

 

Ders muafiyet dilekçesine ulaşmak için tıklayınız.

 

23.08.2023 |  Ziraat Fakültesi